EVO_Product_Guide_20200225_04-7

50 JAAR VAN ERVARING & INNOVATIE

De Klimor Lucht Behandeling Kasten (LBK) ventileren ruimtes op een energie-efficiënte manier en zijn daarnaast ook nog eens milieubewust en uitgerust met filters waardoor de lucht nog eens extra gezuiverd wordt.

“Dit betekent een gezonde, schone en frisse omgeving het hele jaar door.”

Waarom kiezen voor een LBK-unit?
Bij ventilatie via open ramen of door enkel lucht af te zuigen met een ventilator verlies je heel veel energie doordat de warmte ‘s winters uit de ruimte wordt gezogen en ‘s zomers juist naar binnen wordt gebracht, waardoor er weer extra gekoeld moet worden. Behalve dat dit tocht klachten en hoge energiekosten geeft, heeft het ook een negatieve invloed op het Energielabel van het pand.

Vanaf 2023 moet elk kantoorpand minimaal Energielabel C hebben en anders mag het pand niet meer worden gebruikt.

De LBK-unit geleidt aangezogen, koude buitenlucht via een geavanceerd warmtewiel langs afgezogen, warme binnen lucht. Met behulp van een warmtewiel vindt daarbij een uitwisseling van warmte en vocht plaats. De afgezogen lucht wordt afgekoeld door de aangezogen lucht, krimpt, en staat vocht af. De aangezogen buitenlucht onttrekt warmte aan de afgezogen binnen lucht, waardoor deze lucht expandeert en vocht opneemt. De temperatuur van de ingebrachte verse lucht zal altijd aangenaam zijn en hoeft niet meer door een verwarmingsinstallatie opgewarmd te worden. Dat bespaart energie en verhoogt het comfort, omdat ook de luchtvochtigheid nooit te laag zal worden. Concentratieproblemen, zere ogen en droge lippen behoren hiermee tot het verleden. Door de aan- en afgezogen lucht in tegenstroom te zetten, werkt de unit uiterst efficiënt en kan tot wel 80% van de energiebehoefte terugwinnen.

Waarom kiezen voor een Klimor LBK-unit?
Via een Midea Warmtepomp buitenunit wordt de ingeblazen lucht van de LBK-unit nog verder verwarmd of gekoeld, zodat hiermee de gehele ruimte op de juiste temperatuur wordt gebracht en verdere separate verwarming of koeling niet nodig is.

De uitstekende aanschafprijs en de hoge rendementen met Eurovent Energieklasse A van de Klimor LBK-units en de lage energiekosten
van de Midea Warmtepomp maakt de Total Cost of Ownership (TCO) zeer aantrekkelijk voor de eindgebruiker.

Zowel op de Klimor LBK kast als op de Midea Warmtepomp is er via de Energie Investering Aftrek ook nog een belastingvoordeel van 11% mogelijk.

Klik hier voor meer informatie van de EVO-S serie

EIA-regeling 2021:
De Klimor LBK-units en de Midea VRF Warmtepomp units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Dit dient vooraf geverifieerd te worden bij www.rvo.nl/eia en Prins Technics BV is niet verantwoordelijk voor de goedkeuring en uitkering van de EIA.

De Energie Investering Aftrek is een fiscale regeling voor ondernemers om het investeren in een energiezuinige LBK-unit en een VRF Warmtepompinstallatie aantrekkelijk te maken. Van deze totale investeringskosten mag maar liefst 45% van de fiscale winst worden afgetrokken.

Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten.
Let op! de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!