- Nieuws -

 

Catalogus nu ook online beschikbaar!

01-01-2019

 

U kunt de catalogus vanaf nu ook online bekijken! Deze vindt u terug bij de documentatie.

Goed nieuws!

01-01-2019

 

VANAF NU LEVERBAAR!

Alle R32 modellen van Fuji & Kaysun

HVAC-LEVERANCIER GROEIT DOOR MET IMPORTEURSCHAP MIDEA CAC

01-01-2019

 

PRINS TECHNICS:

‘NIETS IS ONS TE GEK’

 

Nieuws van Prins Technics: de leverancier van airconditioning en luchtbehandelingsapparatuur van sterke merken als Fuji Electric en MDV breidt het portfolio uit. Prins Technics is sinds begin dit jaar namelijk importeur van Midea Commercial Air Conditioner (CAC), één van de grootste producenten van kwalitatief hoogstaande producten voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

De stemming is uitgelaten op het hoofdkantoor van Prins Technics in Gorinchem. "Ja, dit is wel een fanatische nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf", zegt directeur Ricardo Heere. Ook omdat het aanbod van Midea CAC een perfecte aanvulling vormt op het al bestaande aanbod warmtepompen, VRF-systemen, chillers en split-units van merken als Fuji Electric en MDV. "Wij kiezen voor kwaliteit, altijd. Ook nu met het importeurschap van Midea CAC." Midea CAC is met de verkoop van meer dan 300.000 VRF-buitendelen uit-gegroeid tot een wereldleider in de HVACindustrie. Midea ontwerpt, ontwikkelt en produceert alle apparatuur in eigen huis. ‘Er is een enorme drive vooruit, iets dat heeft geleid tot duizenden innovatieve oplossingen die worden geleverd aan klanten over de hele wereld. En dit tegen een zeer concurrerende prijsstelling. Ook dat past goed bij Prins Technics; een optimale prijs-kwaliteitsverhouding staat bij ons altijd centraal."

Ricardo Heere, directeur van Prins Technics, op bezoek bij het hoofdkantoor van Midea in China.

Waarde op warmtepompmarkt

Warmtepompen zijn een hot item in Nederland. Ook hier voegt Prins Technics met het nieuwe importeurschap van Midea waarde toe voor de markt. Zo levert de distributeur lucht/water-warmtepompen van Midea met een hoge COP die ook allemaal aan de ISDE-subsidie-eisen voldoen. Heere: “De monobloc-systemen zijn uitgerust me  koudemiddel R32, dat een relatief laag GWP van 675 heeft. R32 zorgt er ook automatisch voor dat hogere COP’s haalbaar zijn.” Die hogere COP-waarden zijn voor de markt essentieel, reden waarom Prins Technics ook op het gebied van warmtepomp-boilers de juiste stappen zet. Zo is het aanbod hiervan recent vernieuwd. Er zijn nu boilers leverbaar met een dubbele warmtewisselaar voor het aansluiten van een externe warmtebron. “Deze boilers komen in aanmerking voor een ISDE-subsidie en zijn gemiddeld in vier tot vijf jaar terugverdiend”, weet Heere.

 

Breed portfolio

Prins Technics zet zich met het importeursschap van Midea CAC op de kaart. Heere haast zich er daarbij te zeggen dat zijn bedrijf naast de producten van Midea CAC ook een groot scala aan split-units van Fuji Electric blijft leveren. “We hebben hier inmiddels een flinke klantengroep voor, klanten die kiezen voor topkwaliteit.

De monoblocs van Midea zijn uitgerust met koudemiddel R32.

Nieuws: V6 VRF-systeem

Wat levert het importeurschap op? Welnu, Prins Technics kan voortaan de V6 van Midea leveren, een VRF 2-pijpssysteem. “De buitendelen zijn nog energiezuiniger dan die van zijn voorganger, de V5X, en ze halen COP’s van boven de 5", glundert Heere. Met de V6 van Midea is het volgens hem mogelijk om tot wel 53 binnendelen op een enkel buitendeel aan te sluiten. “Daarbij is de V6 voorzien van een intelligent ontdooisysteem, waardoor de buitenunit in maximaal vier minuten wordt ontdooid. Dit maakt dit systeem uitermate geschikt als hoofdverwarming.” Maar daarmee zijn we er nog niet, stelt Heere. "Met een nieuw ontwikkelde compressor met extra gasinjectie kan het systeem 20 procent meer vermogen leveren dan producten van andere merken. Zelfs bij een temperatuur van -15 °C houdt de V6 nog 90 procent van zijn verwarmingscapaciteit over." Hierdoor is het volgens Heere mogelijk om met een buitendeel 90 kW te halen. "En dankzij de mogelijkheid van het doorkoppelen van de buitendelen kan een capaciteit van 270 kW uit één systeem worden geleverd." De V6 is verder uitgerust met een innovatief display, waardoor het mogelijk is om de drukken van het koudemiddel te controleren en het systeem automatisch af te vullen. Daarnaast heeft de V6 een ‘self clean’ functie.Heere: "Hiermee blijft het buitendeel te allen tijde schoon." Alle binnendelen hebben daarnaast een regelbare verdampingstemperatuur, ze worden geleverd met een touchpanel-bediening en zijn uitgerust met een zevenstappen-ventilatiestand voor optimaal comfort. Naast de koppeling voor het gebouw beheersysteem is het ook mogelijk om in de cloud te werken.“De installateur kan zo op afstand zien hoe het systeem draait en het onderhoud perfect afstemmen op de behoefte." Behalve de V6 heeft Midea op dit moment een VRF 3-pijpssysteem, de V4. Dit is uitgerust met een dubbele warmtewisselaar zodat tijdens de ontdooicyclus continu kan worden verwarmd. Dit jaar zal Midea een splinternieuw systeem introduceren met nog hogere COP’s. “En ook dit voldoet aan de EIA-norm”, verzekert Heere.

Prins Technics kan voortaan het nieuwe V6 VRF 2-pijpssysteem van Midea leveren.

Samen met onze andere merken, waaronder Kaysun, kunnen wij met ons brede portfolio altijd tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten.” Dat wordt nog eens versterkt doordat Prins Technics een compleet serviceteam heeft rondlopen dat alle kennis in huis heeft en zowel onderhoud als inbedrijfstelling kan verzorgen. Verder levert de distributeur alles uit voorraad. “Wij staan met ons logistieke team en eigen vervoermiddelen altijd stand-by en kunnen snel en adhoc inspringen op de vraag uit de markt”, aldus Heere. En ook als het gaat om trainingen staat Prins Technics de markt tot dienst. “Door onze klanten continue bij te scholen zorgen wij ervoor dat het kennisniveau up-to-date blijft.” Deze trainingen worden op kantoor in Gorinchem gegeven, maar ook in China op het hoofdkantoor van Midea. Heere: “Een keer per jaar reizen we zelfs samen met onze klanten af naar China om daar de training bij te wonen over de nieuwe productlijn van Midea en de belangrijkste veranderingen in de markt. Niets is ons te gek.”

Prins Technics op bezoek bij Midea in China

19-11-2018

 

Zondag 19 november 2018 zijn medewerkers samen met klanten van Prins Technics vertrokken naar China voor een bezoek aan het bedrijf Midea!

 

In deze aantal dagen zullen ze informatie dagen bijwonen over het productgamma van de nieuwe VRF V6.

 

 

 

Nieuwe website online

01-09-2018

 

Na een fase van testen en ontwerpen is dan eindelijk onze vernieuwde website online. Een frisse, overzichtelijke website waar u alles kunt vinden wat u zoekt.

Nieuwe Fuji Electric kanaal- en cassettemodellen leverbaar.

19-07-2016

 

Ze stonden al even in onze prijslijst, maar eindelijk zijn de nieuwe kanaalmodellen (LHTBP serie) en cassettemodellen (LRLB serie) leverbaar. Zie fujielectric.prinstechnics.nl voor meer informatie.

wij zijn KLAAR VOOR Ú en de toekomst!

Bedrijfsgegevens

 

Prins Technics B.V.

Papland 18

4206 CL Gorinchem

0183-616633

info@prinstechnics.nl

KvK: Dordrecht, 30186176

BTW: NL8115.83.302.B01

ING IBAN: NL32 INGB0660466333

Algemene voorwaarden

 

Bereikbaarheid

Kantoor

maandag t/m vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur

 

Magazijn/onderdelen

maandag t/m vrijdag 8.30 uur tot 16.30 uur