Over de Aqua DX unit

 

De Aqua DX is een watergekoelde condensingunit voorzien van Fuji Electric invertertechniek. De Aqua DX maakt gebruik van water om de warmte te verplaatsen, dit in tegenstelling tot een luchtgekoelde condensingunit, die dit door middel van buitenlucht doet. Het water dat gebruikt wordt door de Aqua DX kan afkomstig zijn uit een ringleiding, het leidingwaternet of uit een andere bron.

 

Keuze vrijheid

 

De Aqua DX kan op vrijwel het volledige gamma van Fuji Electric binnendelen worden aangeslo-

ten. Bijvoorbeeld cassette-, kanaal-, wand- en plafondmodellen. Zodoende kan er voor elk interieur een passende, esthetische oplossing worden gerealiseerd.

 

Compact en fluisterstil

 

Door zijn geringe afmetingen is de Aqua DX eenvoudig te plaatsen. Bijvoorbeeld in een technische ruimte of boven het systeem plafond. Door de stille inverter compressor en verbeterde geluids isolatie wordt er een zeer laag geluidsniveau gerealiseerd.

 

Verwarmen én koelen met een ringleiding

 

De Aqua DX unit kan eenvoudig worden toegepast in gebouwen waar een ringleiding aanwezig is. De Aqua DX unit is standaard voorzien van de warmtepomp techniek zodat er het hele jaar door mee gekoeld óf verwarmd kan worden. Daarnaast wordt er door de nauwkeurige warmtevraag van de Aqua DX het ringleiding systeem minder in pieken belast. Hierdoor zullen er minder schommelingen plaats vinden in de watertemperatuur van het ringleiding systeem. Dit resulteert in een lager verbuik van de centrale koel- en/of verwarmingsinstallatie.

 

 

Koeltoren

CV

Aqua-DX unit

Fuji Electric binnendeel

Enkel koelen met of zonder ringleiding

 

Speciaal voor locaties waar geen ringleiding aanwezig is maar waar wel koeling nodig is, is er een enkel koelen versie van de Aqua DX ontwikkeld die kan worden aangesloten op het leidingwaternet. Deze modellen worden veel toegepast in appartementen of panden in de binnenstad waar geen ruimte is voor een buitenunit of waar het niet is toegestaan een buitenunit te plaatsen.

 

Indien er geen verwarming gewenst is, is deze versie ook aan te sluiten op een ringleiding. Door de inverter technologie is ook bij deze modellen het stroom- en waterverbuik tot een minimum gereduceerd.

 

Multi systemen

 

Naast de single split uitvoeringen zijn de Aqua DX units ook leverbaar als multisplit of  VRF uit- voering. Met een watergekoeld VRF systeem is het mogelijk om naast de traditionele koeltoren/boiler gebruik te maken van andere waterbronnen zoals rivierwater, zeewater, grondwater, warmte en koude opslag of afvalwater. De multi systemen zijn leverbaar van 5kW tot en met maar liefst 100kW.